Zajímavosti

Nenapadá vás, co uvařit k obědu? Nechte se inspirovat

Která žena nebo muž, kteří vaří, by si alespoň tu a tam neposteskli, jak je někdy obtížné vymyslet, co zase uvařit k obědu. Většinou chceme, aby všem chutnalo, aby bylo jídlo zdravé, skvělé je, i když se dá uvařit jednoduše a rychle, třeba v jednom hrnci, a když je i cenově přijatelné, máme vyhráno. Jenže kde brát stále inspiraci?

Řiďte se ročními obdobími

Je skvělé využívat suroviny, které jsou právě teď v obchodech za skvělou cenu, protože je jejich období. Inspirace na oběd tak přichází mnohdy i v měsíčnících, které některé obchodní řetězce zdarma či za pár korun svým zákazníkům přináší. Právě teď si můžete výhodně koupit různé druhy dýní, z nichž se dá připravit výtečná polévka, zelí, buchty, také kompot, zapečené pokrmy… I patisony se teď míhají za skvělou cenu. Obalte jej jako řízek a celá rodina si pochutná.

I švestky se teď prodávají za dobrou cenu. Připravte švestkové knedlíky posypané tvarohem, cukrem a polité máslem. Anebo je přidejte do rýžového nákypu. Švestkový kompot k nedělnímu obědu je také náramně dobrý.

Levné jsou i kořenová zelenina a brambory. Co uvařit k obědu řeší denně kdejaká maminka na mateřské dovolené i zaměstnaná žena, která dopřává rodině teplé večeře. Důchodci mají zase požadavky na levné jídlo, ideálně snadno připravené. Zdravé, často zeleninové, s ohledem na zvýšený tlak, srdeční potíže, žlučníkovou dietu a podobně.

Neplýtvejte u vaření

Dokud jsou brambory „nové“, je škoda je loupat. Zkuste zpracovat co nejvíc z toho, co nakoupíte. Ani některá dýně se neloupe. Semínka z dýní můžete také využít, usušit a posypat si jimi salát, nebo je přidat do těsta, když si pečete chléb či bochánky. Budete šetřit a nepotřebovat tolik peníze na účet.

Najděte si chutné i rychlé a snadné recepty. Budete vařit rádi a rozmanitě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *