Low Carb Přílohy Recepty bez lepku Zeleninová jídla

Grilovaná zelenina jako příloha nebo večeře

Grilovaná zelenina je skvělou volbou jako příloha například ke kuřecímu masu či rybě. Nebo jako lehká večeře. Grilovaná zelenina může být připravena na pánvy, stejně tak, jako v troubě.

Grilovaná zelenina, co budeme potřebovat pro 2 osoby?

  • 1 cuketa, cca 300 g,
  • 1 malý lilek, cca 300 g,
  • 200 g mrkve,
  • 3 lžíce olivového oleje,
  • sůl, pepř, provenskálské koření (nebo co kdo má rád).

Ke grilování použijeme buď grilovací pánev, nebo můžeme zeleninu ugrilovat v troubě na pečícím papíru.

Grilovaná zelenina postup:

cuketu i lilek si rozřízneme na půl a nakrájíme na cca 0,5 cm plátky, taktéž mrkev (pokud máte malé mrkve, nekrájejte napůl). Zeleninu si dejte do mísy, přidejte sůl, pepř, bylinky i olivový olej. Dobře promíchejte a dejte buď na rozehřátou grilovací pánev nebo do trouby na plech s pečícím papírem. V troubě bude zelenina trvat přibližně 20 minut (200 stupňů), na pánvi o něco méně.

 

Ke grilování se hodí i celer, žampiony, paprika či cibule, záleží na vaši chuti.

Grilovaná zelenina v tomto složení má tyto kalorie:

  • 3 lžíce oleje, 600 KJ
  • 300 g cukety, 254 KJ
  • 300 g lilku, 305 KJ
  • 200 g mrkve, 295 KJ

Celkem tedy: 1 454 KJ (na 1 porci tedy 727 KJ)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *