Rybí filé
Recepty bez lepku Ryby

Rybí filé s vařeným bramborem

Rybí filé s vařeným bramborem je velice zdravou a dietní volbou k obědu. Jedná se o velice jednoduché jídlo, které máte připraveno do 30 minut. Navíc nemá moc kalorií, hodí se tedy do vašeho dietního režimu.

Rybí filé s vařenými brambory, pro 2 osoby:

  • 400g rybího filé (osobně kupuji bez tresku bez přidané vody)
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř, citrón
  • 3 lžíce oleje

Příloha k rybímu filé:

  • 300g vařených brambor (podle počtu strávníků)
  • salátová okurka (pro nedietáře okurkový salát)

Příprava:

Začneme brambory. Brambory si oškrábeme a dáme vařit do osolené vody. Mezitím, co se brambory vaří, si rozmražené filé osušíme, osolíme a lehce opepříme (nemusí být, záleží na chuti každého), lehce obalíme v mouce. Rozpálíme si pánev, dáme na nic 2-3 lžíce oleje a opečeme filé z obou stran (cca 3 – 4 minuty z každé strany). Okurku si mezitím omyjeme a nakrájíme na kolečka (případně uděláme okurkový salát).

Rybí filé s vařeným bramborem kalorie pro dvě osoby:

  • rybí filé 400g: 309 KJx 4 = 1236KJ
  • brambory 150g, 420KJx 2 = 840KJ
  • 3 lžíce oleje: 780KJ
  • 2 lžíce mouky: 300KJ
  • Salátová okurka cca 200g – 125KJ

Celkem – pokud je to pro dvě osoby: 3281KJ/ 2 = porce 1640KJ

TIP: kupte si rybí filé v těch čtvercích, kdy každý čtvereček váží 100g, nemusíte poté vážit.

TIP: v případě bezlepkové varianty nepoužijete mouku na obalení filetů, ale udělejte to bez mouky, i tak to bude dobré 🙂

Mohlo by vás zajímat:

Vepřové maso s mrkví bez mouky s jidášovým uchem

Celerové placičky bez mouky

Bezlepkový mrkvový dort

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *